Csatlakozunk vagy csalatkozunk

Csatlakozunk vagy csalatkozunk

.

Magyarország európai uniós csatlakozásának idõpontja egyre tisztábban kirajzolódni látszik. Várhatóan 2004. május elsején festik át a kék csillagos lobogót. Hazánk kormánya és külügyminisztériuma sok milliárd forintot fordít arra, hogy az ország lakossága támogassa a csatlakozást és a majdani népszavazás alkalmával az igen mellé tegye az x-et. A népszerûsítési kampány részeként több domainnév bejegyzését is kezdeményezte a Külügyminisztérium. A csatlakozunk.hu, az euvonal.hu és az eu2004.hu is a csatlakozás melletti propagandát fogja szolgálni, amelyek december elsõ napjaiban tûntek fel a kéthetes várólistán.
Az elmúlt idõszakban egy csatlakozást ellenzõ internetes honlap fórumán megjelent egy szóvicc a bõvítéssel kapcsolatosan, mely szerint várhatóan nem csak csatlakozunk, hanem csalatkozunk is egyben.
A szójáték ténye eljutott az Külügyminisztérium illetékeseinek fülébe is és kezdeményezték a csatlakozunk.hu mellett a csalatkozunk.hu bejegyzését is.
Azonban az nyitott kérdés marad, hogy a két ige különbözõ alakjait (pl. csalatkozás, csalatkozzunk) is bejegyezteti-e a minisztérium vagy szabad prédaként hagyja-e azokat a bõvítést ellenzõk számára.

menu
menu