Beigazolódott: a szellemirtás veszteséges

Beigazolódott: a szellemirtás veszteséges

Érdekes felmondott domain nevek törlés alatt

Nyár van. A domainipar szereplői Bibione homokos strandján süttetik a hasukat és a zselátóért állnak sorba. Vannak olyanok, akiknek azonban a nyár elején jutott ki a jóból és most itthon vadásszák a hírportálokat. Az utóbbi csoport igényeinek kielégítése céljából elővettük régi fegyverünket: más domain nevein való szórakozást.

Néhányan egy végigforgolódott éjszaka után találják ki a tuti domain regisztráicót, majd évek múlva rájönnek, hogy az a bizonyos éjszaka nem lökdöste őket a meggazdagodás útján sokkal előrébb őket és ezeket a domain neveket felmondják.  Csemegéztünk a felmondás alatt álló domain nevekből.

Egyik nagy kedvenc a szellemirtas.hu. Bevallom őszintén, elképzelni nem tudom azt a lelki állapotot, ami oda vezet, hogy valaki ebben a domainben lásson üzleti fantáziát.

Komoly fantázia kellett ahhoz, hogy a kutya-webcsatorna.hu igénylője kitalálja ezt a szuper webcímet. Leültetem a monitor elé a kutyát és nézze. Addig sem rág.

A törlés alatt álló picsajok.hu egy ügyes szójáték eredményeképp jött létre. Valószínűleg nem a kör kerületének kiszámolásához szükséges állandó nevét felvevő matematikus leánycsapat választotta ezt a domaint magának.

A szarkevero.hu domain nagy valószínűség szerint egy kisgépkölcsönzőé volt, azonban a betonkeverő – szó szerint – jobban pörgött…

A mokusok.hu lefoglalója anno azt gondolta, hogy olyan nagy az igény egy mókusos honlapra?

A huhuhuhu.hu-n kellett gondolkodni vagy csak úgy jött magától?

A apehugyfelszolgalat.hu és az apehnyomtatvanyok.hu jó befektetésnek indult, de jött az új kormány átszervezett és átnevezett és máris kukában landolt a domain.

A törlés alatti domain neveket komolyabban átnézve néhány olyan webcímet is találunk, amely a domain regisztráción törlésén túlmutat.
A gas.hu a Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. kezelésében állt. A cég a domain névvel keresztbe-kasba reklámozta az országot, de az átlagember szemével nézve rejtélyes körülmények között eltűnt a gázszolgáltatói piacról.

A két teltkarcsú hölgy zenekara mögött álló vállalkozás, a Pa-Dö-Dö Kkt. a padodo.hu domaint hagyta lejárni.

Azonban mindenképp kiemelkedik a törlés alatti domainek listáján a talmacsi.hu, a gabortalmacsi.hu és a talmacsigabor.hu is, amelyről pár napja részletesen is írtunk.

menu
menu