Az Internet buktatta le Putyin ambícióit

Az Internet buktatta le Putyin ambícióit

Putyin elnöki szándékára friss domain nevek utalnak...

Nyílt titok, hogy Vlagyimir Putyin az Orosz Alkotmány kényszeréből fakadóan csak ideiglenesen adta át 2008-ban a hatalmat szárnysegédjének, Medvegyevnek. Az elmúlt héten egyérteművé vált, hogy a következő elnöki ciklusban Putyin indulni kíván az orosz elnöki székért folyó küzdelemben. A karizmatikus vezető a 2012-ben megrendezésre kerülő következő elnökválasztáson való indulását támasztják alá azok a domain bejegyzési kérelmek, amelyeket egy orosz kormányzati ügynökség kezdeményezett. A cirill karakterekből álló új domain végződés az .rf szeptember közepéig tartó zárt szakaszban jogtulajdonosok és állami szervezetek igényelhettek webcímeket. A Szövetségi Testőrszolgálat ebben az időszakban összesen 400 domain bejegyzéséről intézkedett. Az orosz domain nyilvántartó adatbázisa szerint az igényelt címek között hat olyan szerepel, amely a “Putin” és a “2012” karaktereket is tartalmazza. Ezek között található a  Putin-2012.rf, Putin2012.rf és a MoskvaPutinu2012.rf. Ezzel szemben a listán egyetlen olyan domain név sem találató, amelyben a Medvegyev és a 2012-es időpont is szerepelne. Putyin 2000-ben az interneten a putin2000.ru, 2004-ben a putin2004.ru címen kommunikált választóival.
 
Tagadás…
 
Dmitry Peskov, Putyin szóvivője a sajtó kérdésére visszautasította azt a feltételezést, mely szerint Putyin indulását vízionálná a domain nevek regisztrációja. “Az ismert személyeket gyakran érintő visszaélésének megelőzése okán történt meg a domain nevek bejegyzése.” – áll a sajtó részére kiadott nyilatkozatban.
 
Először maguk közül választanak
 
Medvegyev és Putyin többször úgy nyilatkoztak, hogy arról, hogy a 2012-es választásokon kettejük közül ki fog indulni arról közösen fognak döntést hozni. Az elemzők nagyobbik hányada azonban biztosra veszi, hogy oroszország legnépszerűbb politikusa 2012-ben vissza fog költözni a Kreml-palotába.

menu
menu