Az e-bay törölte a kegyeletsértő domaineket

Az e-bay törölte a kegyeletsértő domaineket

Az e-bay eltávolította a futó aukciók közül a virginiai mészárlásra utaló domain neveket.

36 órával a virginai mészárlás után számoltunk be arról, hogy internetezők a tragédiával kapcsolatos domain neveket bocsátottak áruba az e-bay aukciós portálon. A VirginiaTechStudentMemorial.com és a VirginiaTechKiller.com kezelője 100 $-ért kínálta a domaint, a VTechKilling.com kikiáltási ára 500 $ volt. A leginkább visszatetszést keltő a Virginia-Tech-Rampage.com eladásából hasznot húzni vágyó személy ajánlata volt, aki 1000 $-t kér a domain kezelési jogáért. Vélhetően az áldozatok emlékére való tekintettel az e-bay üzemeltetője is úgy gondolta, hogy a haszonszerzés kegyeletsértő és így eltávolította a futó aukciókat a portálról.

A törlés ellenére újabb címek

Bár a cég az említett domain neveket eltávolította a futó aukciók közül újabb webcímek jelentek meg az oldalon. A VirginiaTechMurder.info, a VTechMassacre.info, a vtechmurder.info, virginiatech187.info webcímek magyar idő szerint 17-én este 9 órakor megtalálhatóak voltak a honlapon.

A sedo nem lépett

Egyéb domain aukciós portálokon azonban továbbra is megtalálhatóak a lövöldözéssel összefüggő nevek. A 6,5 millió webcímet eladásra kínáló sedo.com-on a virginiatech33.com és a virginia-tech-shooting.com webcím továbbra is "ajánlatot vár" státusszal megtalálható az eladó nevek között.

menu
menu