Az al-Jazeera címén pornóoldal volt elérhetõ

Az al-Jazeera címén pornóoldal volt elérhetõ

.

Az iraki háború kirobbanása óta szinte folyamatosan támadás éri az "arab CNN"-ként emlegetett arab nyelvû hírtelevízió, az Al Jazeera honlapját. A médiacsoport, – amely számos internetes szolgáltatást is kínál a világ minden pontján található elõfizetõinek – komoly erõfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a támadásoknak ellenálljon, azonban néhány napig a frissen indított angol nyelvû hírportáljukat le kellett állítaniuk, mivel a támadások többsége a honlap ezen szegmensét érte.
A quatari központú mûholdas televízió információs honlapjának feltöréséhez legutóbb a DNS szerverek rekordjainak átírását választották módszerként, elérve azt, hogy az aljazeera.net több, mint két órán keresztül egy pornóoldalra mutatott. A jelek arra utalnak, hogy a hibát a domain kezelését végzõ Network Solutions követte el azzal, hogy jogosulatlanul adta ki a hozzárérést a hackerek számára. A hiba gyors észlelésének köszönhetõen a látogatók többsége csak két órán keresztül nem látta a portált, azonban a DNS szerverek egy része hosszabb idõ – némelyik csak 24 óra – után frissült újra és irányított az megfelelõ szerverre.
A hírtelevízió szolgáltatása jelenleg sem mûködik zökkenõmentesen és a támadások száma folyamatosan nõ az amerikai és brit áldozatok számával egyenes arányban…

menu
menu