Amerikai elnökválasztás a domainek tükrében

Amerikai elnökválasztás a domainek tükrében

.

Napok kérdése és az hazai és világsajtót is elárasztja az amerikai elnökválasztási kampány. Az idei korteshadjáratban minden eddiginél nagyobb mértékben jelennek meg az internetes marketing elemei. A kampány főszereplőinek, Al Gorenak és Bushnak a küzdelme már lefutottnak tekinthető a domainek tükrében. Al Gore nevéhez jelenleg 440 webcím köthető. Ezek között természetesen megtalálható az algore.com, .net, .org trió, a voteforalgore.com, és az algore2000.com is. George Bush "mindössze" 240 nevet mondhat magáénak. Mindkét politikai oldal igyekezett lefoglalni néhány nevet az ellenfelek potenciális domainjeiből is, így a demokraták működtetik a bushinsecurity.com-ot, ahol a republikánus jelölt szociálpolitikai programjának gyengeségeivel szembesülhetünk.
A bushjokes.com alatt már működő vicclap található, de az Al Goreról szóló viccgyűjtemény helye is adott az algorejokes.com címen.
Amennyiben az idén megválasztott elnök magánélete is olyan viharos lesz, mint a Bill Clintoné, ezek a vicc oldalak nagy forgalmú oldalakká válnak.

menu
menu