Akciósorozat a .ps névtérben!

Akciósorozat a .ps névtérben!

A Palesztín névtérben négy önálló akciót hirdet a domaintér fenntartója. Az elsőt egyelőre csak a palesztínok vehetik igénybe!

Palesztina internetes ügyekért felelős szervezete, a Palestinian National Internet Naming Authority (PNINA) kampányt indított az ország nemzeti domainje, a .ps használatának népszerűsítésére. Az akció ideje alatt – 2006. március 1-tál április 14-ig – kedvezményes áron jegyezik be az új webcímeket, de csak ha palesztin regisztrálóról van szó.

„Az efféle kampányainkat gyakorta megduplázzuk, hogy többféle csoportot is elérhessünk, több regisztrálót vonzzunk a .ps névtérbe, és jelentősebb üzleti eredményt érjünk el” – nyilatkozta Marwan Radwan, a PNINA működtetési menedzsere.
„2006-ban legalább négy hasonló akciót tervezünk, de különböző feltételekkel. Ezek egyike a helyi és nemzetközi márkatulajdonosoknak szól majd” – jegyezi meg Radwan.
A PNINA független szervezet, melyet a .ps domain alá történő regisztráció eljárási szabályainak kialakítására, és a palesztinok Internet-használatának elősegítésére hoztak létre. Tagjai között akadémikusok, jogászok, üzletemberek, köztisztviselők éppúgy megtalálhatók, mint más magánszemélyek, akik fontosnak érzik az Internet népszerűsítését Palesztinában.
[file=bann_regiseg.html]
„Azon dolgozunk, hogy minden palesztin, aki különböző felső szintű domainek alá regisztrált, jegyeztesse be magát a .ps névtérbe is” – mondja Radwan.
A jelenlegi, palesztinoknak szóló kampány részletei az alábbiak:
– 25 % árengedmény új domain bejegyeztetésekor, vagy létező .ps webcím egy éves meghosszabbításakor.
– 60 % kedvezmény és egy új domain díjmentes bejegyzése más névtérben regisztrált webcím .ps alá történő átirányítása esetén.
– 40 % kedvezmény három évre szóló regisztráció vagy megújítás esetén.
– 60 % kedvezmény tíz évre szóló regisztráció vagy megújítás esetén.
„Kampányunkkal szeretnénk rávenni a palesztinokat, szervezeteket, társaságokat és magánszemélyeket egyaránt, hogy jegyeztessék be webcímüket a .ps névtérbe, ezzel is kifejezve megbecsülésüket ez iránt a különleges nemzeti domain iránt” – magyarázza Radwan.
Hivatalos működésének első évében, 2004-ben a PNINA 1000 domaint jegyzett be, 2005-ben pedig ez a szám elérte az 1500-at. Ez idő alatt bejegyeztek több mint 400 nemzetközi szinten jól ismert márkanevet és védjegyet is.
Palesztina hosszú ideig nem rendelkezett saját nemzeti domain-nel. Végül 2000 márciusában megkapták a .ps kiterjesztést, köszönhetően az IANÁ-val, az ISO-val, és az ENSZ new york-i irodáival három évig tartó közös munkának. Mindehhez szükség volt számos kormányzati intézmény, magánszemély és palesztin szakértő őszinte és önfeláldozó erőfeszítéseire bel- és külföldön egyaránt.
„Hívunk minden palesztin és arab intézményt, társaságot és magánembert itthon és külföldön egyaránt: regisztráljanak a palesztin névtérbe, ha új domainre van szükségük” – zárja gondolatait Radwan.

menu
menu