A Whitehouse.com a jövőben nem pornóoldal lesz?

A whitehouse.com-ról hamarosan eltűnhet az erotikus tartalom.

A Fehér Ház az amerikai álom egyik jelképe. A White House az amerikai lobogó után a legismertebb amerikai szimbólum. Az elnöki rezidenciaként működő épület honlapja a whitehouse.gov címen érhető el, azonban a whithehouse.com címen egy erotikus tartalmú oldal található. A washingtoni épületet kereső mit sem sejtő látogatók gyakran tévednek a telt kebleket eléjük táró oldalra, gyakran gyerekek is így járnak… Igy hát nem véletlen, hogy az amerikai kormányzat és az amerikai társadalmat is zavarja az erotikus oldal elérhetősége.
Daniel Parisi – aki 1997-től tulajdonosa a webcímnek – úgy határozott, hogy most megválik a webcímtől. 7 évvel ezelőtt abból a célból jegyezte be az domaint, hogy ott egy olyan oldalt hozzon létre, ahol bárki elmondhatja a napi politikáról a véleményét, azonban a pornóipar nyereségesebbnek mutatkozott. Parisi szóvivőjén keresztül tudatta a nyilvánossággal, hogy az eladás fő oka az, hogy a 4,5 éves fia hamarosan óvodába megy és szeretné elkerülni, hogy az erotikus honlap miatt csúfolják kisfiát, illetve az is fontos érv volt az eladás mellett, hogy a jövőben a másik vállalkozásába szeretné visszaforgatni a webcím eladásából származó profitot. A leendő vevő személyével kapcsolatosan Parisi kikötötte, hogy csak olyan lehet a vásárló aki felfedi kilétét és kiderül róla, hogy a jövőben nem erotikus tartalommal kívánja megtölteni a webcímen megjelenő oldalt.
A honlapnak jelenleg havi 2 millió látogatója van és – Parisi bevallása szerint – évente 1 millió dollár profitot termel, ezeknek ismeretében az eladási ár vélhetően – amerikai dollárban kifejezve – 7 számjegyű összeg lesz és szóbeszéd szerint az amerikai kormányzat irányából is erős érdeklődés mutatkozik.
Parisi közel két éve már kapott egy közvetítőn keresztül egy ajánlatot, akkor egy biankó csekket küldött számára az ajánlattevő, azonban kikötötte, hogy az akvizíció megtörténtéig inkognitóban kíván maradni. Parisi – jó hazafiként (!) – félve attól, hogy a webcím a terrorizmussal szimpatizáló csoport kezébe kerülhet akkor visszautasította az ajánlatot.
Az erotikus tartalmú whitehouse.com nyitóoldalán jelenleg Bush leendő kihívója, a demokrata John Kerry látható egy hölgy társaságában, az alábbi kísérőszöveggel: " A mi jelöltjeink csinosabbak és talán a gazdasághoz is jobban értenek…"
Az Internet történetében eddig a legdrágábban elkelt két webcím a business.com (7,5 millió $) és az AsSeenOnTV.com (5 millió $) volt.

menu
menu