A sex.com végre bekerült a Rekordok Könyvébe

A sex.com végre bekerült a Rekordok Könyvébe

A sex.com hivatalosan is rekorder: ez a legdrágábban eladott domain név.

 

A domain nevek közvetítésére szakosodott német alapítású Sedo leginkább a marketing területén tett erőfeszítéseinek köszönhetően tűnik ki a versenytársai közül. A cég ismét a szaksajtó címlapjaira került legutóbbi akciójával. A sex.com domain novemberi adás-vételét Guinness rekordként vetették nyilvántartásba. A Sedo közreműködésével alig pár hónapja, november közepén 13 millió $-ért cserélt gazdát az internet legdrágábban eladott webcíme, ezzel kiérdemelte a “Legdrágábban eladott interenetes domanin név” címet.

A sex.com azonban számos más témakörben is kiérdemelhette volna a Guinness által átadott oklevelet. Ez az egyetlen domain név, amelyről könyv jelent meg, a sex.com domain az a webcím, amelynek kezelési jogáért kialakult adok-kapok során gyilkossági kísérletet követtek el, ezen domain jogosulatlan elbitorlásáért ítélték meg a legnagyobb kártérítést.

A domain név vevőjének tényleges kilétére a mai napig nem derült fény. Egyes interneten terjedő információk szerint több olyan ügylet is volt a domain nevek 25 éves történetében, amely esetében a kifizetett összeg meghaladta a 13 millió dollárt, azonban ezen ügyletek esetében a felek nem járultak hozzá ahhoz, hogy az akvizíció részletei nyilvánosságra kerüljenek. Egyes értesülések szerint az Insure.com domaint 16 millió $-ért adta el addigi használója 2009. októberében, az internet.com pedig egyes értesülések szerint 18 millió $-t ért a vevőjének. Egyik esetben sem hozták nyilvánosságra a tényleges árat.

A domain eladási rekordok tekintetében a jelenlegi állás szerint az ezüstérmes a Fund.com, amely 2008. márciusában 50 dollár híján 10 millió $-ért kelt el. A Porn.com 2007. májusában 9,5 millió $-ért cserélt gazdát, amellyel ez az eladás a harmadik helyet érdemli ki.

 

menu
menu