A Playboy a sex.com-ra kacsintgat

A Playboy a sex.com-ra kacsintgat

Az Internet történetének leghányatottabb sorsú és egyben legértékesebb domainje, a sex.com a Playboy közelébe került.

A Hugh Hefner által épített Playboy birodalom a tegnapi napon bejelentette, hogy a sex.com domain alatti honlaphoz kapcsolódó tartalomszolgáltatásra vonatkozóan szerződést kötött a webcím jelenlegi kezelőjével, az Escom LLC-vel.
A szerződés nyilvánosságra hozott részletei szerint az oldalon a jövőben a Playboy Entertainment Group által birtokolt álló és mozgóképek alkotják majd a sex.com honlap tartalmát.
A szerződés aláírását követően mindkét fél elégedettségének adott hangot:
"A sex.com nagyon kapós webcím és a felnőtt szórakoztatóipar legjelentősebb szereplőjével kötött megállapodásnak köszönhetően mostantól egy minőségi tartalommal tudjuk kiszolgálni a látogatóinkat." – nyilatkozta az Escom technikai igazgatói posztját betöltő Jay Janarthanan.

A sex.com története dióhéjban

A máig legértékesebbnek tartott webcímet, a sex.com-ot még az Internet hőskorában, 1994-ben jegyeztette be Gary Kremen. A most 56 éves Stephen Cohen 1996-ban a monoplol helyzetben tevékenykedő regisztrátor szervezet, a Network Solutions figyelmetlenségét kihasználva egy hamisított levéllel szerezte meg a webcímet. A domain neveket már akkor is csak elektronikus úton lehetett átruházni, de Cohen egy hagyományos levelet írt a domain jogos tulajdonosának cége az "Online Classifieds" nevében, melyben arra hivatkozott, hogy a cégnél nincs internetes kapcsolat, ezért nem tudja elektronikus úton, szabályosan kérni átíratását. A Network Solutions munkatársa az irat hitelességének ellenőrzése nélkül végrehajtotta a módosítást. Ezt követően tolvaj és a meglopott között megkezdődött egy 5 évig tartó jogi csata, amely időtartama alatt a domain név kezelését – jogerős végzés hiányában – a Cohen végezhette és a címen működtetett oldal hasznát is ő zsebelte be. Kremen az említett perrel párhuzamosan másik úton is próbálta visszaszerezni jogos tulajdonát: a regisztrátort kívánta felelősségre vonni mulasztással okozott vagyoni károkozás miatt. Kremen a domaint visszakapta, de a megítélt 65 millió $-os kártérítést a mai napig nem tudta érvényesíteni.

Forrás: MultiChannel.com

menu
menu