A PIR új Intézetet indított a DNS általi visszaélések leküzdésére

A PIR új Intézetet indított a DNS általi visszaélések leküzdésére

Az új Intézet célja, hogy megvédje az internetfelhasználókat a DNS visszaélésektől, például rosszindulatú programoktól, adathalászattól, spamektől.

Az Intézet összehozza azokat a szakembereket, akik a visszaélések ellen dolgoznak, hogy finanszírozzák a kutatásokat, közzétegyék az ajánlott gyakorlatokat, megosszák az adatokat és eszközöket biztosítsanak.

A PIR már régóta elkötelezett a DNS általi visszaélések elleni küzdelemben. 2019-ben a szervezet segítette létrehozni azt a keretrendszert, amely meghatározza a nyilvántartások és regisztrátorok felelősségét a DNS-visszaélések kezelésében. Emellett elindították a Minőségi Teljesítmény Index (QPI) programját is, amely az adatok és a KPI-k felhasználásával azonosítja a .ORG minőségének az előmozdításának a módjait, valamint megakadályozza a visszaélésekkel járó regisztrációkat.

A DNS Abuse Institute három részre fog fókuszálni:

  • Innováció: DNS-visszaélésekkel kapcsolatos innovatív kutatásokat fognak végezni, gyakorlati megoldásokat és ajánlott gyakorlatokat dolgoznak ki a visszaélések leküzdésére.
  • Oktatás: minden érdekelt számára hiteles erőforrásként szolgál, információkat kínálnak a meglévő DNS-visszaélések azonosításával és enyhítésével kapcsolatban, közzéteszik a visszaélések jelentési szabványait, DNS-visszaélésekről szóló tudományos cikkeket és esettanulmányokat.
  • Együttműködés: az Intézet hálózati fórumként és központi megosztási pontként szolgál a DNS-visszaélésekkel kapcsolatban. Biztonsági kutatókkal segítik, hogy az érdekelt felek minél jobban felkészüljenek DNS-visszaélések elleni küzdelemre.

Az első lépés az szakemberek összefogása lesz, olyan fórumokat akarnak szervezni, ahol összehívják az embereket, hogy jobban megértsék a közösség legnagyobb kihívásait. Az első ilyen fórum 2021.március 16-án lesz.

Mit lehet tudni a PIR-ről?

A PIR (Public Interest Registry) többek között az .ORG domain név központi nyilvántartója. Az .ORG mindenki számára nyitott, globális platformot biztosít a szervezeteknek, egyesületeknek, kluboknak, vállalkozásoknak és magánszemélyeknek is. A Nyilvántartó célja, hogy példamutató és megbízható domain nyilvántartó legyen.

Forrás: https://thenew.org/pir-launches-new-institute-to-combat-dns-abuse/

Kiemelt kép: Annie Spratt / Unsplash

DNS
menu
menu