A pecs2010.com tulajdonosa megszólal

A pecs2010.com tulajdonosa megszólal

Hazánk egyik eddigi legviharosabb domain ügyében újabb fejlemények láttak napvilágot. A pecs2010.com kezelője először szólalt meg.

Lapunk számolt be arról a domain ügyről, amelynek a pecs2010.com webcím áll a középpontjában. A címet egy miskolci fiatalember jegyeztette be, abból a célból, hogy 2010-ben Mellizom Európabajnokságot szervezzen a címen található honlapon. Azért választotta ezt a címet, mert a pecs szó angolul mellizmot jelent. Ez a bejegyzés azonban kellemetlenül érinti Pécs városát, mivel a Pécsett megrendezésre kerülő Kulturális Főváros 2010. eseménysorozat marketingjét a pecs2010.hu építették és a külföldi látogatók inkább a .com-os végződéseket ismerik. A baranyai város egyik tisztviselője nyilatkozatában a pecs2010.com domain tulajdonosát perrel fenyegette meg. A város azért kívánja bíróság elé vinni a jelenlegi tulajdonost, mert az oldalon található női mell (mely azóta eltűnt az oldalról) obszcén jellegű. A magyar elektronikus, írott és online sajtótól hangos pecs2010.com domain kezelőjét sikerült megszólaltatnunk.

Milyen céllal foglalta le a nevet?
Hangsúlyozni szeretném, hogy nem értékesítési céllal foglaltam le a domaint. Egy jó buli lesz a Mellizom EB megszervezése. Már jelentkezőink is vannak…

Tényleg lesz ilyen verseny?
Miért ne lenne? Küldenek a netezők fényképeket és szavazhatnak rá a látogatók. Mi ebben a különös vagy tiltott?

Ez az egész nem egy fricska akart ez lenni Pécs városának?
Ezt Ön mondta, nem én…

Nem tart attól, hogy a Miskolc és Pécs között ellentéteket szül az Ön által tető alá hozott ügylet?
Szerintem nem ebből ered a feszültség. Magyarország két fele között évtizedek óta létezik ez az Ön által "feszültnek" nevezett viszony.

Mit gondol arról, hogy Pécs nem foglalta le a címet előre?
Gondolom elég pénzt kapnak a "tanácsadók", hogy ezt a címet is lefoglalhatták volna, de megjegyzem a rendezvényünk semmilyen összefüggésben nem áll az Ön által is említett Európai Kulturális Főváros eseménysorozattal.

Pár órája jelent meg a hír, hogy Pécs Önkormányzata bírósághoz fordul a domain obszcén tartalma miatt.
Ezen fórumon keresztül is üzenném a fenti mondatot kijelentő politikusnak, hogy az "obszcén" nem abból áll, hogy két szép női mell megjelenik egy weboldalon.
Egyébként kihúztuk a dolog méregfogát: lekerült az oldalról a női kebel, illetve retusáltuk a kifogásolt képet… Más fogást nem talál Pécs rajtunk, ugyanis senki nem akadályozhatja meg, hogy egy rendezvényt hirdessünk, amely véletlenül megegyezik Pécs nevével…

Nem fél attól, hogy a feljelentés miatt lekeröl Önről a védőernyő, melyet jelenlegi névtelensége nyújt és ezt követően kellemetlenségek érhetik?
Higgye el mire odáig eljutnának a dolgok már rég átiratom egy banánköztársaság-beli tulaj nevére a domaint és a tartalom is egy hasonló országból jönne. Ezt követően például Venezuelába utazna egy pécsi delegáció feljelentést tenni? A .com domainek ügyében döntési jogörrel rendelkező ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervzet biztosan nekem adna igazat.

Lát-e esélyt arra, hogy a pecs2010.com domain a pécsiek rendezvényét hirdesse?
Eddig láttam, de ez a feljelentősdi nehéz helyzet elé állított…

menu
menu