A Miniszterelnöki Hivatal nem fizet tovább az orban.hu -ért

A Miniszterelnöki Hivatal nem fizet tovább az orban.hu -ért

Az Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal részére bejegyzett domainek fenntartási díját az intézmény a továbbiakban nem fizeti, így szabadon regisztrálható lesz az orban.hu, az orbanviktor.hu, de a stumfistvan.hu is kikerül a bejegyzett nevek sorából.

Az Orbán-kormány idején a Stumpf István vezette intézmény regisztrációs igényt nyújtott be több domain névre, többek között az orbanv.hu, az orban.hu és a stumpfistvan.hu webcímekre is. A regisztrációs- és fenntartási díjat akkor a kormányfõ hivatala fizette. A nevek fenntartási ideje azonban 45 napja lejárt és a Miniszterelnöki Hivatal úgy döntött, hogy a fenti három webcím fenntartására nem kíván további állami forrásokat áldozni, így azok a felmondás alatti státuszba kerültek. Az érvényes domain regisztrációs szabályozás szerint az orbanv.hu és az orban.hu nevek február 21-tõl ismét szabadon bejegyezhetõvé válnak. A stumpfistvan.hu webcím viszont a Nyilvántartónál bevezetett gyakorlat szerint csak a webcímmel azonos nevû személy számára adható ki.
Hazánk eddigi miniszterelnökei közül Antall József (antalljozsef.hu)*, Orbán Viktor (orbanviktor.hu) és Medgyessy Péter ( medgyessy.hu és medgyessypeter.hu) rendelkezik önálló domain névvel.
A mindenkori miniszterelnök honlapja a miniszterelnok.hu címen érhetõ el.
A felmondás alatt álló nevek listája további jobboldalhoz köthetõ címet is tartalmaz. Az eddig Fidesz fenntartás alatt álló hajra-magyarok.hu és a hajra-magyarorszag.hu domainek is felmondás alá kerültek, de a lista tanúsága szerint az uniopart.hu és a keresztenyunio.hu címekre sem tart igényt a legnagyobb jobboldali politikai tömörülés.

menu
menu