A Microsoft másodszor felejtette el megújítani domainjét

A Microsoft másodszor felejtette el megújítani domainjét

A Microsoft 1999-ben a Passport.com fenntartási díját felejtette el átutalni, most megismétlõdött a fiaskó. A redmonti óriás most a hotmail.co.uk-t volt kénytelen visszakunyerálni egy magánszemélytõl.

Október 23-án Microsoft ingyenes email szolgáltatásának (Hotmail) az angliai domainnevét, a hotmail.co.uk-t elfelejtette megújíttatni, azaz a fenntartási díjat átutalni, így néhány órára bejegyezhetõvé vált a domain. Egy szemfüles magánszemély azonnal bejegyeztette azt és a Microsoft felé jelezte a történteket. A redmonti óriás brit képviselete azonban két hétig nem méltatta válaszra. Az illetõ ekkor fordult az egyik befolyásos angol informatikai szaklaphoz, a The Register-hez. A magazin újságírója felvette a kapcsolatot az szoftverfejlesztõ céggel és információt kért arra vonatkozóan, hogy a domain miért egy magánszemély kezelésében áll a hivatalos nyilvántartás szerint. Ezt követõen az események felgyorsultak rövid idõ után helyreállt a rend.
A Microsoft azonban nem elõször volt feledékeny, négy évvel ezelõtt a passport.com webcím fenntartási díját felejtették el befizetni, akkor szintén egy magánszemély segítette ki Bill Gates cégét.

menu
menu