A london0707.com-ot a támadás után 1 órával foglalták le

A london0707.com-ot a támadás után 1 órával foglalták le

A domain spekulánsok a világsajtót is érdeklő ügyekkel kapcsolatos domainekre pályáznak: most a terrortámadásos nevek vannak soron.

A 2001 szeptember 11-i támadást követően ugrásszerűen megnőtt a terrorizmussal és a new york-i támadással kapcsolatba hozható webcímek regisztrálási üteme. A legtöbben, akik értékesítési célzattal foglaltak akkor webcímeket nem a tudtak "kiszállni" a domain névből, mivel a legtöbb domain értékesítési portál a a terrortámadással kapcsolatba hozható webcímek érétkesítését megtiltotta az oldalán. A mai londoni támadást követően ismét internetes szerencsevadászok tűntek fel. A német Kimmel Sascha a brit fővárosban történt robbantások után mindössze 1 órával foglalta le a london0707.com webcímet. A domain kezelője nem a cím értékesítéséből, hanam az oldalon található reklámokból kíván nyereséget húzni. Az oldalon jelenleg a július 7-i események legfőbb lépései találhatóak meg.

Ezekben a pillanatokban is a mai eseményekkel összefüggésbe hozható webcímek tucatjait foglalják le a domain spekulánsok, így például a londonattack.com (London támadása) egy holland, a londonjuly7th.com (London júlus 7-e) egy spanyol, a London707.com és a London0707.org egy brit, a londonterror.com és a london-terror.com pedig egy német domainvadász által került lefoglalásra.

menu
menu