A Google speciális ikont hoz létre, ami több információt ad a webhelyekről

A Google speciális ikont hoz létre, ami több információt ad a webhelyekről

A Google Keresés egy új ikont jelenít meg, amely több információt nyújt a keresett webhelyről.

2021. február 1-től a Google legtöbb találata mellett megjelenik egy új menü ikon, amelyre kattintva többet tudhat meg a keresett webhelyről, szolgáltatásról vagy hogy honnan származnak az információk. Így alaposabb döntést tud hozni a webhelyekről, amiket meg akar látogatni, valamint arról is, hogy mi mennyire hasznos Önnek. Ez jelenleg egy béta funkció, amelyet most még csak angolul kínálnak és csak az Egyesült Államokban érhető el, később pedig majd valószínűleg fokozatosan lesz elérhető más országokban is.

Hogyan működik?

Ha rendelkezésre áll, akkor az adott webhelynél a Wikipédia leírása jelenik meg, ha olyan webhelyről van szó, amelyről korábban nem hallott, akkor ezek az információk például megnyugvást adhatnak, különösen fontos lehet, ha valamilyen érzékenyebb témáról van szó például pénzügyi vagy egészségügyi weboldalak esetén.

A Wikipédia nyílt szerkesztési modellje globálisan támaszkodik az önkéntesekre, akik a tartalmak hozzáadását és frissítését végzik, annak érdekében, hogy ezek a leírások mindig naprakészek és ellenőrzöttek legyenek.

Ha egy webhelynek nincs Wikipédia leírása, akkor a Google további tartalmat jelenít meg, például olyat, ami az első indexeléskor elérhető volt az adott weboldalon. Ezek mellett azt is megnézheti, hogy a webhelyhez való kapcsolódás biztonságos-e a HTTPS protokoll alapján.

Mint már említettük egyelőre az Egyesült Államokban kezdték el bevezetni asztali számítógépen, mobilon és Androiod Google applikáción, de kíváncsian várjuk, hogy nálunk is megjelenjen és tesztelhessük.

Forrás: https://onlinedomain.com/2021/02/04/domain-name-news/google-search-creates-icon-that-provides-more-info-about-search-results/

Kiemelt kép: Christian Wiediger / Unsplash

menu
menu