A gép lezuhanásának máris van haszonélvezője

A gép lezuhanásának máris van haszonélvezője

Az Alpokban szándékosan hegynek vezetett gép katasztrófáján máris nyerészkednek.

A Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járata március 24-én 150 emberrel a fedélzetén zuhant le a Francia-Alpokban. A katasztrófáját vizsgáló marseille-i ügyész szerint a 28 éves másodpilóta, Andreas Lubitz valószínűleg direkt vezette a gépet a hegynek. A nagy média visszhangra számot tartó hírek kapcsán nem ritka, hogy az ügyekhez kapcsolódó legrelevánsabb domain neveket azonnal lefoglalják olyan személyek, cégek, akik ebből hasznot akarnak húzni.

Az ANDREASLUBITZ.COM domain nevet a főügyész bejelentését követő 1 órán belül lefoglalta valaki. Egyelőre a domain nevek nyilvántartása szerint nem ismert a domain bejegyzőjének kiléte. A domainhez kapcsolódó nyilvántartási adatokból kiderül, hogy a webcímet a Voodoo.com szolgáltatására irányították, amely a domain nevek hasznosítására szakosodott portál. A cég reklámokat szervez a felhasználók kezelésében lévő domain nevekre és a bevételekből osztoznak a domain felajánlójával. Ennek megfelelően a domain nevet a böngészőbe begépelve egy minimális tartalommal rendelkező hirdetési oldal található. A reklámból származó  bevétel a domain pár dolláros regisztrációs költségét várhatóan sokszorosan fedezni fogja.

 

Az ANDREASLUBITZ.COM domain nyilvántartás adatai

Domain Name: ANDREASLUBITZ.COM
Registrar: DNC HOLDINGS, INC.
Sponsoring Registrar
IANA ID: 291Whois Server: whois.directnic.com
Referral URL: http://www.directnic.com
Name Server: NS1.VOODOO.COM
Name Server: NS2.VOODOO.COM
Status: clientDeleteProhibited http://www.icann.org/epp#clientDelete
ProhibitedStatus: clientTransferProhibited http://www.icann.org/epp#client
TransferProhibited Status: clientUpdateProhibited http://www.icann.org/epp#clientUpdateProhibitedUpdated Date: 26-mar-2015
Creation Date: 26-mar-2015
Expiration Date: 26-mar-2016
Last update of whois database: Thu, 26 Mar 2015 12:26:13 GMT
menu
menu