A domain leállás eredménye: négyszeres nézettség

A domain leállás eredménye: négyszeres nézettség

Az NFL egyik vezető csapatának domain neve leállt, az erről szóló híradások miatt megnégyszereződött a látogatottság.

A Dallas Cowboys amerikaifutball csapat menedzsmentje egy meglehetősen komoly bakit követett el: elfelejtették megújítani a csapat elsődlegesen használt domain nevét, a DallasCowboys.com-ot. – adta hírül a The Dallas Morning News. Amerika egyik legnépszerűbb csapatának webcímének megújítására kifizetendő, esedékes pár dolláros díjat felejtette el átutalni a csapat marketing ügyeinek vezetője, aki történetesen a tulajdonos fia. Emiatt a domain, a webcímen található portál és az internetes azonosítóból képzett e-mail címek nem működtek. A leállás közel 48 órán keresztül tartott, ameddig egy reklámoldal volt elérhető a domain név alatt.

 

A felfüggesztett oldal reklámjai
A felfüggesztett oldal reklámjai

 

Öröm az ürömben

A csapat szempontjából nagyon rosszkor történt a leállás, mert az vezetőedző Wade Phillips elbocsátása miatt miatt különösen nagy az érdeklődés a klub ügyei iránt. A portálok látogatottságát naplózó Alexa.com adatai szerint leállást követő napokban az átlagos látogatottság négyszeresére ugrott köszönhetően a leállásról szóló hírnek, amely körbejárta a világsajtót.

 

Az alexa.com statisztikája.
Az alexa.com statisztikája

 

Gyakori hibák

A domain nevek tulajdonosai gyakran felejtkeznek el domain neveik megújításáról ezért a legtöbb domain végződés szabályzata lehetőséget biztosít arra, hogy a domain nevek megújítását a lejárat után is eszközölhesse a domain kezelője. A leggyakoribb domain regisztrációs hibák között szerepel, hogy olyan e-mail címet adnak meg az igénylők a regisztráció során, amelynek időnkénti ellenőrzéséről egy idő után elfelejtkeznek, így az értesítést a lejáratról nem kapják meg.

menu
menu