A Csíki Sör közel állt az újabb fiaskóhoz

A Csíki Sör közel állt az újabb fiaskóhoz

A TILTOTTSOR.hu domain bejegyzését kezdeményezte valaki.

A közösségi médiát gyorsan körbejárta a marosvásárhelyi táblabíróság döntése, mely szerint ítéletében jogerősen betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását. Számos politikus igyekezett állást foglalni a kérdésben, többen a magyarság elleni gaztettként aposztrofálták a történteket.

Az Igazi Csíki Sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy a sör gyártója eltulajdonította szellemi tulajdonát. A marosvásárhelyi táblabíróság szóvivője az MTI-nek elmondta: a táblabíróság elutasította az Igazi Csíki Sört gyártó Lixid Project Kft. és a cég alapítója, Lénárd András fellebbezését, érvényben hagyva a 2015 júliusában hozott ítéletet.    Az elsőfokú ítéletben a Hargita megyei törvényszék megállapította, hogy a csíkszentsimoni sörgyártó tisztességtelen, megtévesztő eszközt használt az üzleti versenyben. Elrendelte, hogy a gyártó az ítélet jogerőre emelkedését követő 30 napon belül vonja vissza Igazi Csíki Sör néven árult termékét a piacról, és a visszavont terméket semmisítse meg. Azt is megtiltotta a Lixid Project Kft.-nek, hogy a www.csikisor.com és a www.csikisor.ro domainneveket használja.

A sört gyártó cég hamar egy remek marketing fogással "TILTOTT SÖR" címkével látta el termékét, amely kezdeményezés újabb hetekig a hírek fókuszában tartotta a terméket és segítette az értékesítést.

A .hu domainek nyilvántartását végző Internet Szolgáltatók Tanácsa által működtetett honlapon hosszú napokig a "TILTOTTSOR.hu" domain "B EJEGYZÉS ALATT" státuszban volt, amely azt jelentette, hogy valaki igénylést nyújtott be rá.

Mivel ez a státusz megszűnt arra lehet következtetni, hogy a Nyilvántartó kérhette a sörgyártó hozzájárulását a névbejegyzéséhez. Vélhetően az igénylő ilyennel nem rendelkezett, így visszautasításra került a webcím bejegyzése.

A Nyilvántartó defenzív szemléletének köszönhetően a sör gyártója egy hosszabb jogi herce-hurcától menekült meg, mivel a domain bejegyzése esetén futhatott volna a webcím után.A

menu
menu