A bin Laden család domainje a terror napján járt le

A bin Laden család domainje a terror napján járt le

Az utóbbi idők legbizarabb domainügylete ment végbe az elmúlt hetekben.

A terroristavezér Osama Bin Laden családjának anyagi bázisaként szolgáló cégcsoport, a Saudi Bin Ladin Group (SBG) megfeledkezett róla, hogy a terrortámadás napján, 2001. szeptember 11-én lejár a cégcsoport domainjének (saudi-binladin-group.com) regisztrációja, így annak meghosszabbításáról nem gondoskodtak. Néhány héttel később egy 30 éves los angelesi webdesigner cége, a shrimpo.com tette rá a kezét a domainre. Az címen néhány napja tűnt fel egy új honlap amelynek központi alakja az első számú amerikai közellenséget ábrázoló kép.
Az SBG üzleti partnerei a terrortámadás óta folyamatosan szakítják meg a kapcsolatot, így a cég egyre inkább válságos helyzetbe kerül. A vállalkozásnak azonban semmi köze nincs a családból már kitagadott 17. fiú, Osama Bin Laden által működtetett terrorista hálózathoz. A cég nyilatkozni és reagálni sem kívánt a véletlen egybeesés és a domaincímen megjelenő honlappal kapcsolatosan.
Az FBI munkatársának egyik nyilatkozatában közölte, hogy nem tulajdonít jelentőséget a véletlen egybeesésnek.
Cristopher Curry, a domaint kezelő cég vezetője közölte, hogy minden egyes centet, melyet az oldal és domain működtetéséből profitál a Vöröskereszt által működtetett alapítvány számára utal át. Curry közzétette az oldal látogatási statisztikáját, melyből az derül ki, hogy napi 13 000 találatot kap az oldal és ezeknek a behívásoknak a nagy részét az Arab országokból kezdeményezik.

menu
menu