A bank domainjének árából adomány lett

A bank domainjének árából adomány lett

A bank a nevével azonos domaint csak jótékonyságért cserébe kapta meg.

Szingapúr egyik legnépszerűbb bankja a Oversea-Chinese Banking Corp. (OCBC) egy ideje használhatja a rövid nevével megegyező .com végződésű webcímet. Bár ez nem ment simán, hiszen a domin előző tulajdonosa feltételhez kötötte a név átadását. A kitétel szerint a pénzintézetnek egy bizonyos összeget kellett átutali a világ legismertebb karitatív szervezetének, a Vöröskeresztnek a számlájára. A jótékonykodó extulaj és a bank sem hozta nyilvánosságra az összeg nagyságát.
"Az ősz folyamán felkutattuk az ocbc.com domain tulajdonosát, hogy egyeztessünk vele a név átvételéről, de neki az egyetlen kérése az volt, hogy a névért cserébe támogassuk az általa megnevezett karitatív intézményt és mivel az összeg nem volt irreálisan magas, ezért elfogadtuk a javaslatot."- mondta a bank szóvivője
A szingapúri banki szférában nem ez volt az első doménnel kapcsolatos üzlet. A városállam negyedik legnagyobb bankja, a Bank of Singapore is kénytelen volt áldozni a bankofsingapore.com névért, de a piacvezető DBS Group Holdings is 10000 dollárt szurkolt le a dbs.com-ért.
A jótékony célú adományozás a hazai domainvilágban sem ismeretlen. A nyár folyamán Pósvári Sándor döntött úgy, hogy a velencei.to és a feneketlen.to domain árából befolyó összeget a Magyar Távmunkás Szövetség megalakulására ajánlja fel.

menu
menu