A 2006-os év domain eseményei

A 2006-os év domain eseményei

A legérdekesebb, legnagyobb érdeklődésre számot tartó domain események hónapról-hónapra.

A 2006-os esztendőben a domain nevekhez kapcsolódó legjelentősebb eseményeket vettük sorra hónapról-hónapra.

2006. január

A sex.com címet a megvette egy cég 12 millió $-ért, megdöntve az 1999 óta fennálló business.com által felállított 7,5 millió $-os rekordot.
tovább >>>

2006. február

Egy csoport az .eu domain nevek bejegyzési folyamatának leállítását követelte.
tovább >>>

2006. március

A Deutsche Telekom kontra kisember ügyben folyó jogvitában – melynek tétje a t-aruhaz.hu domain kezelésének joga volt – a Fővárosi Ítélőtábla foglalt állást. A multi ellen…
tovább>>>

2006. április

Véglegesen eldőlt, hogy nem lesz az Internetnek domain végződéssel elkülönített, .xxx végű erotikus tartománya.
tovább>>>

2006. május

A világ érdeklődésének középpontjában álló Da Vinci-kód rejtélyes domain értékesítéssel kapcsolatos szálai Budapestre vezettek.
tovább>>>

2006. június

A domain nevek fontosságát igazolja, hogy összesen 24 domain nevet foglalt le Angelina Jolie és Brad Pitt. A címek különböző variációi a júliusban született lányuk, Shiloh Nouvel nevének.
tovább>>>

2006. július

A google.hu domainhez kapcsolódó jogvitára került pont, melynek eredményeképp a keresőt üzemeltető amerikai cég megszerezte a google.hu domain nevet.
tovább>>>

2006. augusztus

Az Internet Szolgáltatók Tanácsa mellett működő Tanácsadó Testület 2006. autusztus 25-én megtartott ülésnapján a hotelthermal.hu domain ügyében az ISZT munkatársa által hozott döntést felülbírálta.tovább>>>

2006. szeptember

A hazai belpolitikát átszövő „elkúrtuk ügy” a domain eseményekben is éreztette hatását. Az elkurtuk.hu domainre fél órán belül 3 kérelmező nyújtott be delegálási igényt.
tovább>>>

2006. október

A .at tartomány nyilvántartójánál példátlan visszaélés történt a csak számokból álló domain nevek kiosztása során, melyben a nyilvántartó alkalmazottja is érintett volt.
tovább>>>

2006. november

Hivatalos domain regisztrátorrá válásával a domain regisztrációs piac szereplőjévé vált a Microsoft.
tovább>>>

2006. december

Véglegessé vált, hogy 2007-ben megnyit az .asia végű domaintér, amelyben ázsiai magánszemélyek és szervezetek kérhetnek majd webcímeket.
tovább>>>

menu
menu