5 éves a domainABC

5 éves a domainABC

A 2000. áprilisában indított domainabc.hu mára meghatározó szerepet tölt be a tartalomszolgáltatás területén.

2000 márciusa a hazai domain regisztráció történetében mérföldkőnek számít. Ekkor váltak szabadon jegyezhetővé a .hu végű domain nevek. A liberalizációnak kszönhetően robbanásszerű fejlődés indult meg a hazai internetes életben. A domainABC.hu portált jelenleg is üzemeltető med-pc Bt. is ebben az időpontban csatlakozott a tartalomszolgáltatók – akkor még zárt és szűkös – táborához.

Az indulást követően hamar piacvezető szerepet szereztünk a hazai domain témájú oldalak között. Mára átlagosan naponta 300-400 olvasó és ügyfél látogatja meg portálunkat, az oldalletöltések száma átlagosan napi 1500. Ez az eredmény továbbra is piacvezető szerepet biztosít számunkra.
A 5 év folyamán elsőként álltunk elő olyan szolgáltatásokkal, amelyek a domain regisztráció világához kapcsolódnak. Ilyen volt például az aladó nevek adatbázisa vagy a domain név közvetítés. A értékesítésre kínált webcímeket tartalmazó adatbázisunkban több, mint 1000 webcím található.
Eddig több, mint 700 domain témájú cikket adunk közre. Sokszor olyan értesülésekhez jutottunk – olvasóink révén – amely egy-egy hír elsőszámű publikálását tette lehetővé számunkra. Írásainkat, értesüléseinket vezető hírportálok veszik át vagy hivatoznak cikkeinkre. Többek között az origo, az index, a hvg online vagy a Magyar Nemzet Online is tálalta már éresüléseit lapunkra hivatkozva. Olvasóink által felvetett problémákat többször közvetítettük a .hu domain tartományt felügyelő szervezet, az ISZT Tanácsadó Testület elé. 2004. nyarán kizárólagos közlési jogot szereztünk a domainhírek világában világszintű piacvezető által hetente kiadott domain eladási toplista publikálására.
Domain regisztrációs szolgáltatásunk keretében közel 3000 ügyfél bízta ránk webcím foglalásának ügyes-bajos gondjait. Partnereink között tudhatunk több minisztériumot, országgyűlési képviselőket a politikai paletta teljes skálájáról, és országos ismertségű intézményeket, szervezeteket.
A domainekkel kapcsolatos jogviták során igényelt tanácsadói szolgáltatásunk segítségével ügyfeleink olyan multinacionális cégeken kerekedtek felül, mint a Zwack Unicum Rt., a Deutsche Telecom AG, vagy a T-Moblie Rt.
A domain nevek közvetítése során – többek között – az ugynoklista.hu webcím eladási folyamatából is oroszlánrészt vállaltunk…

Az elmúlt 5 év során – erőnkhöz mérten – támogattunk sporteseményeket, alapítványokat. Örömünkre szolgál, hogy a Mount Everest első magyar meghódítóját, Erőss Zsoltot is támogathattuk.

A fél évtized során oldaluk 3 alkalommal került áttervezésre. A legutóbbi ráncfelvarrásra 2004 végén került sor, amikor alapjaiban cseréltük le a külsőt és az oldal kiszolgálását végző motort.

2000-ben a med-pc Bt. indította a domainabc.hu oldalt, majd néhány hónap után az Integrity Kft. megvásárolta a kiadás jogát, de a szerkesztői feladatok a med-pc-nél maradtak. 2004. nyarán azonban alapítóként visszavásároltuk a kiadói jogokat és ezzel a tulajdonosi viszonyok visszaálltak az induláskori helyzetbe.

A domainabc.hu 2005. során újabb egyedülálló domain szolgáltatásokat fog bevezetni. A fejlesztések egy része még tervezési fázisban van, azonban néhány újítást már egy zárt felhasználói kör tesztel…

Az 5. születésnapunk megünnepléseként akciót hirdetünk, amely keretében 5 Ft-ért jegyzünk be 1 db. .info-s domain nevet. (Az akció részletei >>>.)
Igyekszünk, hogy híreinkkel és szolgáltatásainkkal a jövőben is – legalább – az eddig megszokott színvonalon tudjuk ügyfeleinket és olvasóinkat szolgálni. Továbbra is várjuk a visszajelzéseiket, kérdéseiket és értesüléseiket.

És köszönjük olvasóinknak az 5 évet!

menu
menu