4000 Ft-on bukott el a kormányzati ötlet

4000 Ft-on bukott el a kormányzati ötlet

Egy domain regisztráció miatt vált nevetség tárgyává Kósa Lajos

Kósa Lajos, a kormánypárt meghatározó politikusa jelentette be, hogy olyan jogszabály módosításokat kezdeményeznek, amelyek segítenek a hazai bürokrácia leépítésében. A leginkább túladminisztrált folyamatok megtalálásához a lakosság véleményét kérik, mindezt egy internetes felületen keresztül. A projektnek és a weboldalnak, amelyen a választók javaslatait várnák, az "Mi a hülyeség?" névre hallgat. Pontosabban csak hallgatott volna.

Az Együtt politikusa, Juhász Péter azonban a fenti hír bejelntését szolgáló kormánypárti sajtótájékoztatót követően megtréfálta a Fidesz debreceni politikusát. Juhász Péter egyszerűen a saját nevében elindította a "miahulyeseg.hu" domain név lefoglalását, ezzel beelőzve a kormánypártot.

Juhász Péter a facebook oldalán azonnal beszámolt a domain regisztráció sikeréről. A domain megrendelését igazoló képernyő másolatot az alábbi szöveggel adta közre:

"Kósa elmondta, hogy szeretne egy Mi a hülyeség? címet viselő internetes felületet létrehozni.

Az első bejegyzés ez lenne rajta:A legnagyobb hülyeség előbb bejelenteni egy oldal létrehozását, mielőtt lefoglaljuk a domaint.

De sajnos ezt az oldalt már nem Kósa fogja kezelni, majd feltöltjük mi, Együtt!

Ezek után javaslom Kósának, a "Ki a hülye" oldalt létrehozni.

Az is tele lesz Fideszesekkel.Oszd meg, hátha tanul és legközelebb és előbb gondolkodik, minthogy beszélne!".

 

A .hu domainek nyilvántartását végző Internet Szolgáltatók Tanácsa honlapján található bejegyzés alatt álló domain nevek listáján valóban megjelent Juhász Péter domain igénylése, így várhatóan tényleg az övé lesz a webcím néhány napon belül.

menu
menu