40%-os áremelés a domain regisztráció piacán

40%-os áremelés a domain regisztráció piacán

A domain regisztrációk nagykeresekedelmi beszerzési ára 40%-kal nőtt 2011. július óta.

A .com és .net domain nevek kiosztásával és felügyeletével megbízott cég, a Verisign 2012. január 15-én emeli árait. A 2011. július közepén bejelentett változtatás érinti az újonnan bejegyezni kívánt .com és .net domain neveket illetve szintén vonatkozik a már bejegyzett és megújitandó webcímekre is.

A cég kizárólag akkreditált regisztártorokat szolgál ki, akiktől a végfelhasználók szerezhetik be a domain neveiket. A domain nevek árát a Verisign 7%-kal elemi meg. Ezen árnövekményt a regisztrátorok és a regisztrátorok értékesítő  és viszonteladó partnerei is érvényesíteni fogják áraikban.

A magyar fizetőeszköz gyengélkedése miatt a hazai domain regisztrációs piac számára különösen rosszkor érte el a domain nevek árának emelkedése. Az elmúlt hat hónapban a Forint és az Amerikai Dollár árfolyamának változása miatt 35%-os áremelkedést kellett kigazdálkodniuk a hazai domain regisztrátoroknak. Az áremelés és a Forint árfolyamának emelkedése így az Amerikai Dollár alapú elszámolás miatt közel fél év alatt 40%-os drágulást eredményezett.

A hazai domain regisztrációs piac árait áttekintve már több cég érvényesítette az árfolyam változást az áraiban, azonban a domainabc.hu által megkérdezett regisztrátorok többsége várhatóan a megrendelőkre kénytelen áthárítani a Verisign által végrehajtott áremelésből eredő plussz költségeit, így az árak hamarosan ismét emelkednek a piacon.

menu
menu