350 nevet kapott meg a CNN

350 nevet kapott meg a CNN

.

A világ talán legnevesebb tv csatornája a Cable News Network (CNN) közel 350 domain névre vonatkozóan nyújtotta be igényét a National Arbitration Forumnál (NAF). Az igény alapja a jogosulatlan névhasználat volt. A szóban forgó nevek többségét a domain nevek adás-vételével foglalkozó DomainBank.com foglalta le és értékesítési szándékkal hirdette is azokat. A vitatott nevek többsége sematikusan épült fel az alábbiak szerint.
"CNN"+"országnév/országkód"+"gTLD/TLD". Mindegyik domain a .com, .net, .org, .biz illetve .bz végzõdéssel lett bejegyezve.
A nevek között természetesen szerepelt a CNNhungary.com és a CNNhu.com is. A NAF jogosnak találta a CNN igényét és a nevek használának jogát a tv csatornát mûködtetõ konzorciumnak ítélte.
A legóvatosabb számítások szerint is összességében legalább 30 000 USD (7 millió Ft.) veszteséget könyvelhetnek el azok a cégek és magánszemélyek akik ezeket a neveket bejegyezték. A jogosulatlan névhasználat miatt a nem vagyoni jellegû kártérítésekre irányuló perek csak ez után kezdõdhetnek meg ami még további költségekkel terhelhetik meg a vesztes cégek büdzséjét.

menu
menu