200 domaint regisztrált a DatexCom

Jelentős mennyiségű webcímet foglalt egy magyar cég.

Az egyik legnépszerűbb magyar hazai oldalt, a hungariantop1000-et fenntartó DatexCom új piacokat célzott meg. A cég múlt héten nagy mennyiségben regisztrált .com, .net és .org TLD alá dolmainneveket.

"Valóban nyitni kívánunk a toplista- és statisztikai szolgáltatások terén külföldi irányba is. Terveink megvalósításához egy, az USA-ban bejegyzett vállalkozás létrehozásán dolgozunk." – nyilatkozta a DomainABC kérdésére a szolgáltatás működtetését végző SimonSoft Kft. ügyvezetője, Nagy Attila.
"Főként olyan neveket foglaltunk le, amelyek segítségével nagy internet használó országokban indíthatjuk be szolgáltatásunkat. A közeljövőben új grafikával látjuk el, mind a hungariantop1000, mind az europeantop1000 oldalainkat, és természetesen az új köntösben debütálnak majd a külfön induló nemzeti toplisták, statisztikák is." – tette hozzá az ügyvezető.

A közel 200 regisztált domain között szerepel a frenchtop1000 tiró (.com, .net és .org), russiantop1000, japantop1000, usatop1000 kollekció is.
Az igényénylések közt keresgélve rátalálhatunk az asiantop1000.net és africantop1000.com nevekre is. Ebből könnyen levonható az a következtetés, hogy a cég az europeantop1000 mintájára további kontinentális, statisztikai rendszerre épülő toplistát kíván létrehozni.
A vállalkozás a domainspekulánsok tevékenységét megelőzendő, a nevek bejegyzését kezdeményezte mindhárom gTLD (.com, .net, .org) alá.

menu
menu