20 domainnévből következtetni lehetett a terrortámadásra

20 domainnévből következtetni lehetett a terrortámadásra

Az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Hivatala, ismertebb nevén FBI húsz domain ügyében nyomoz. Ezek a nevek szorosan kapcsolód(hat)nak a szeptember 11-i terrortámadásokhoz.

A szóban forgó domainek között szerepel a www.worldtowerattack.com, www.worldtradetowerstrike.com, and www.pearlharborinmanhattan.com is. A nevek 15-18 hónappal a katasztrófa előtt kerültek bejegyzésre, ezekért csak egyetlen évre fizették ki a fenntartás díját, egy részük pedig az egy év lejárta után, közel azonos időben került át új tulajdonosához. A domainekhez jelenleg nem tartozik tartalommal rendelkező oldal, azonban a címeken egy ideig elérhető oldalak voltak. Az FBI nyomozói vizsgálják, hogy a kérdéses nevek igénylőinek és fenntartóinak van-e valami köze a new york-i eseményekhez.
A nevek kezelőinek nyilvántartását végző cég, a VeriSign sajtóreferense közölte, hogy a szóban forgó nevek korábbi tulajdonosainak adatai nem publikusak, ezért nem hozzák nyilvánosságra azokat, azonban mindent megtesznek annak érdekében, hogy a nyomozást elősegítsék.
Az FBI hivatalosan nem cáfolta és meg sem erősítette nyomozás tényét. Szakértők nyilatkozatia szerint elegendő lett volna az esemény előtt ismerni a domaineket és ezekből szinte egyenes következtetést lehetett volna levonni a szeptember 11-i akcióra vonatkozóan.

menu
menu