13 új gTLD, ami elérhető lett 2021-ben

13 új gTLD, ami elérhető lett 2021-ben

A világjárvány jellemezte a 2021-es évet, ennek ellenére a domain ipar rugalmasnak bizonyult a változásokhoz.

2021-ben összesen 13 új gTLD érte el az általános elérhetőség szakaszát, ezáltal további lehetőségekkel bővült a domain piac. Nézzük tehát ezeket:

.cpa

Ez a végződés a Certified Public Accountant rövidítése és az amerikai AICPA kezeli, a regisztráció korlátozott. A jelentkezőknek CPA engedéllyel vagy licensszel kell rendelkezni.

.beauty, .hair, .skin, .makeup

Ezekből az iparág specifikus domain végződésekből, egyaránt profitálhatnak a termékgyártók, a fodrászati és kozmatikai szolgáltatásokat nyújtó szakemberek és cégek és influencerek is. Egy ilyen specifikus domainnel sokkal jobban lehet megcélozni az adott célcsoportot.

.quest

Bárki számára elérhető a .quest, amivel szuper platformokat lehet létrehozni bármilyen fajtájú küldetéseknek.

.forum

Célja, hogy az olyan webhelyeket, amelyeknek az elsődleges célja egy fórum fenntartása, világos és konkrét webhelycímekkel lássa el. Szuper lehetőség olyan domain név létrehozására, amely alatt emberek kommunikálhatnak, oszthatják meg információikat és kérdezhetnek egymástól.

.cfd

A .cfd domain összefogja a ruházati-, a divat- és a formatervezési ipart. Ez a TLD lehetőséget kínál divatházaknak, tervezőknek és szakembereknek a márkaépítésre.

.trust

Ez az új TLD egyesíti a márkavédelmet a magas szintű, biztonsági szabványokkal. A .trust domainnel futó webhelyeken végzett minden tranzakció biztonságos, hiszen ezeknek meg kell felelniük bizonyos plusz technikai szabályoknak.

.sbs

Ezt a végződést először egy ausztrál műsorszóró szolgáltató részére hozták létre. Azóta új célt kapott, másik jelentését használják a „side by side”-ot vagyis „egymás mellett”, ezáltal társadalmi, jótékonysági célokat szolgálnak ki ezzel a domainnel.

.basketball

A kosárlabda sporttal kapcsolatos valamennyi cég, szervezet, sportklub és magánszemély számára is megfelelő választás lehet. A regisztrációs műveleteket a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség végzi.

.spa

Ez a végződés megfelelő a fürdőüzemeltető cégeknek, az ezzel foglalkozó szakembereknek, spa iparággal kapcsolatos termékek és szolgáltatások gyártóinak és forgalmazóinak egyaránt. A malajziai Asia Spa and Wellness Promotion Co. végzi a nyilvántartást.

.zuerich

A geo TLD célja, hogy támogassa Zürich város márkaépítését a digitális térben, zürichi polgárok, szervezetek, cégek kiválóan használhatják.

Forrás: https://www.internetx.com/en/news-detailview/these-are-the-new-gtlds-that-reached-ga-in-2021/

Kiemelt kép: JESHOOTS.COM / Unsplash

menu
menu