100 ezer ingyen domain regisztráció

100 ezer ingyen domain regisztráció

A vietnámi akció óriási sikert hozott.

A vietnámi VNNIC (Vietnam Internet Network Information Center – Vietnámi Internet Hálózati Információs Központ) április 28-án jelentette be, hogy magánszemélyek és szervezetek számára ingyenes .vn domain regisztrációt tesz lehetővé az úgynevezett „first come, first serve” elv (vagyis az kap ilyen domain nevet, aki hamarabb nyújtja be igénylését) alapján.

Az elindítást követő mindössze három nap leforgása alatt mintegy 100 ezer magánszemély és szervezet nyújtotta be domain név igénylését. A szabályok szerint egy személy egyszerre legfeljebb 5 domain nevet igényelhetett, mely(ek)hez egy ingyenes mail.vn végződésű e-mail postafiókot is kapott.

A regisztrálást kérvényezők közül sokan arra panaszkodtak, hogy a nagy érdeklődés miatt az amúgy is nehézkes domain regisztrációs folyamat akár egy órát is igénybe vehetett.

A vietnámi domain nevek regisztrációjának és használatának eredményeképpen hamarosan megjelennek az olyan domain nevek, mint például a muabánôtô.vn, chợviệt.vn, chứngkhoánviễnđông.vn és társaik, ezáltal egy teljesen vietnámi környezet jöhet létre az internet keretein belül. Ez rendkívül fontos Vietnám technológiai fejlődésének szempontjából.” – mondta el a Vietnámi Internet Hálózati Információs Központ szóvivője.

menu
menu