Az oscar.hu nem regisztrálható

Az oscar.hu nem regisztrálható

Ne gondolja senki, hogy az övé lehet az oscar.hu

A Saul Fia című filmnek köszönhetően szinte mindenki az Oscar-díj lázában ég. Mindenki találgatja, hogy vajon Nemes Jeles László a kis szobrocskával tér-e haza a díjátadó gáláról.
Amikor egy hazai vagy világesemény ennyire a sajtó és az érdeklődés középpontjába kerül mindig a domain regisztrációk tekintetében is megnő az érdeklődés. Amikor beüti valaki a böngészőbe az oscar.hu címet és azt tapasztalja, hogy nem jelenik meg tartalom rajta könnyen azt gondolhatja, hogy a domain nincs bejegyezve és egy igazi kincsre lelt. 
A feltételezés első felében igaza is lehet, hiszen az oscar.hu domain nincs lefoglalva, azonban annak a státusza "Felfüggesztve/Nem regisztrálható". Ennek a jelentése a nevéből is kikövetkeztethető: a .hu domaintér nyilvántartója nem adja ki a webcímet.
Igaz, 2000-ben, amikor a .hu domain nevek liberalizált szabályozása kezdetét vette, akkor a webcím regisztrálási jogát Várkonyi Máté kapta meg, azonban a tényleges regisztrációra nem került sor.
A nyilvántartó az ismert védjegyre való hivatkozással nem adja ki bárki számára a domain nevet, csak annak, aki igazolni tudja, hogy a webcímmel azonos védjeggyel illetve hasonló névhasználati joggal rendelkezik. 
Mindaddig azonban felfüggesztett domain marad az oscar.hu.

menu
menu