Szakértőink

Dr. Halász Bálint
ügyvéd

Dr. Halász Bálint iparjogvédelemmel, szerzői joggal, információs technológiával foglalkozó ügyvéd, a domain nevek jogi vonatkozásainak szakértője.

2004-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A jogi tanulmányok előtt középfokú számítástechnikai szoftver-üzemeltető, majd felsőfokú programozói képesítést szerzett. Szakdolgozatát a .com, .net, .org és egyéb általános felső szintű domain nevekkel kapcsolatos vitarendezési eljárásokról írta. A jogi szakvizsgát 2008-ban tette le.

Dr. Halász Bálint számos domain nevekkel kapcsolatos ügyben járt el, így például .hu, .eu, .com alatti alternatív vitarendezési eljárásokban és bírósági perekben is adott tanácsot. Ezen túl tapasztalattal rendelkezik domain nevek peren kívüli megszerzése és adásvétele terén is.

Szakértőnk a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara által szervezett doktori képzés hallgatója. Kutatási témája az alternatív vitarendezés a domain nevek területén. Több publikációja jelent meg ebben a témában.

Tagja a Budapesti Ügyvédi Kamarának, a Szerzői Jogi Szakértő Testületnek, a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesületnek, Magyar Védjegy Egyesületnek, valamint a Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesületnek.

Angolul és németül beszél.

www.halasznet.hu