Keresés szakértőink válaszai között

Kérdezzen Ön is szakértőnktől!

Szakértő válaszol: elveszthetem az email címem egy egyező cégnév miatt?

2010-03-06 17:56:46
Olvasónk olyan domain névből képzett e-mail címet használ, amely megegyezik egy működő cég nevével. Milyen veszélyeket rejt ez?
Szakértő válaszol: elveszthetem az email címem egy egyező cégnév miatt?

"A következő kérdésem lenne, nem a saját esetemet, de ugyanazt példával hozom:
van egy ismerősöm Tóth B., egy éve megvásárolta számomra a kovacs.hu domain nevet. Én azóta használom a sandor@kovacs.hu e-mail címet, de csak ezt használom a weboldalon az van kiírva, hogy fejlesztés alatt. Tudom, hogy van egy Kovács Kft.(rövidített elnevezéssel), nem áll fenn annak a veszélye, hogy elveszthetem a domain nevet?
Mégegyszer megemlítem, hogy nem erről a domain névről van szó, de a helyzet ugyanaz." - állt a kérdező levelében

 

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben jól értelmeztem kérdését, a szóban forgó domain név, amit csak levelezésre használ, nem az Ön, hanem ismerőse nevén van, akinek egyébként nem fűződik jogos érdeke a "Kovács" névhez. Ebben az esetben fennáll a veszélye annak, hogy ha valaki, aki viszont jogos érdekkel rendelkezik e név használatára (pl. egy Kovács Kft. nevű cég), alternatív vitarendezési eljárást indít a domain név használója ellen, sikerrel jár és megszerzi a domain nevet. Javaslom, hogy a kérdéses domain név használati jogát ismerőse hivatalosan is adja át Önnek, azaz Ön legyen az, aki a WHOIS adatbázisban megjelenik, mint domain kezelő.
Továbbá az is megfontolandó, hogy domain név alatt valamilyen tartalmat jelenítsen meg, ezzel is erősítve, hogy a domain nevet jogos érdekkel és jóhiszeműen használja. A domain név "átiratásában" a domainabc.hu munkatársai készséggel állnak rendelkezésére.

 

Üdvözlettel,

dr. Halász Bálint

ügyvéd

 Honlap: www.halasznet.hu