Keresés szakértőink válaszai között

Kérdezzen Ön is szakértőnktől!

A szakértő válaszol: Szolgáltató nevére regisztrált domain megszerzése

2014-09-18 16:43:31
Van egy domain, a regi internet szolgaltatom jegyezte be. Mint most kiderult, a sajat (maganember) nevere. Szamlam nincs, amit az internet szolgaltato allitott volna ki nekem a domain-rol. En hasznalom evek ota. Az internet szolgalato ceg megszunt, megvette egy masik ceg. A gepet ki fogjak kapcsolni, amin a tarhelyem van. A domaint szeretnem mashova elvinni. De az, akinek a neven van - bar megigerte telefonon - csak nem kuld lemondo nyilatkozatot. Mit tudok tenni? Kosz.

Tisztelt Kérdező,

 

Abban az esetben ha bizonyítani tudja, hogy a domain név anno az Ön megbízásából került bejegyzésre akkor lehetséges a tulajdonosi adatok megváltoztatása a központi adatbázisban. (szerződés, számla stb.)

 

Az erre vonatkozó részt idézem a .hu domain regisztrációs szabályzatból:

 

"6.3 A delegálás törlését a 6.1 d), e), f), g), h) pont miatti visszavonást követően 60 nap türelmi idő előzi meg, amely idő alatt a domainre kizárólag a szükséges igazolások csatolásával a volt domain-használó vagy a használati jog tekintetében jogutódja vagy az jogosult új igényt benyújtani, aki bizonyítani tudja, hogy a domain igénylésére eredetileg az ő megbízása alapján, illetve kizárólag az ő érdekében vagy használatára került sor. A türelmi idő alatt a domain a törlés előtti parkolásban váró domainek nyilvános listáján meghirdetésre kerül."

 

Ha ez nem lehetséges akkor nem marad más lehetőség, csak a domain név jelenlegi tulajdonosa által aláírt átadó-átvétel (lemondó) nyilatkozat.

 

Üdvözlettel:

Komáromi Zsolt
domainabc.hu