Regisztráljon domain nevet!

Részletes keresés Hogyan válasszunk domaint?

Ma megdőlt minden idők domain eladási rekordja

A sex.com címet a mai napon megvette egy cég 12 millió $-ért, megdöntve az 1999 óta fennálló business.com által beállított 7,5 millió $-os rekordot.
Ma megdőlt minden idők domain eladási rekordjaAz erotika az ókorban is jó üzlet volt...
Az xbiz.com nevű internetes hírmagazin értesülései szerint minden idők legjelentősebb domain üzlete köttetett meg az elmúlt napokban. Az üzlet az Internet történetének leghányatottabb sorsú webcímére, a sex.com-ra vonatkozóan köttetett. Az információk szerint a domain nevet a bostoni Escom LLC vásárolta meg. A domain korábbi tulajdonosa, Gary Kremen nem kívánta a hírt megerősíteni, azonban cégének szóvivője szerint "Valóban folyamatban van egy ügylet a domain névre vonatkozóan." A domain nevek nyilvántartásából kiderül, hogy a mai napon módosították a domain név adatait és az új kezelő valóban az Escom LLC.
A jelenlegi domain eladással egy 1999-től fennálló rekord dőlt meg. 1999 őszén a business.com címet értékesítették 7,5 millió dollárért.

A sex.com története dióhéjban

A máig legértékesebbnek tartott webcímet, a sex.com-ot még az Internet hőskorában, 1994-ben jegyeztette be Gary Kremen. A most 56 éves Stephen Cohen 1996-ban a monoplol helyzetben tevékenykedő regisztrátor szervezet, a Network Solutions figyelmetlenségét kihasználva egy hamisított levéllel szerezte meg a webcímet. A domain neveket már akkor is csak elektronikus úton lehetett átruházni, de Cohen egy hagyományos levelet írt a domain jogos tulajdonosának cége az "Online Classifieds" nevében, melyben arra hivatkozott, hogy a cégnél nincs internetes kapcsolat, ezért nem tudja elektronikus úton, szabályosan kérni átíratását. A Network Solutions munkatársa az irat hitelességének ellenőrzése nélkül végrehajtotta a módosítást. Ezt követően tolvaj és a meglopott között megkezdődött egy 5 évig tartó jogi csata, amely időtartama alatt a domain név kezelését - jogerős végzés hiányában - a Cohen végezhette és a címen működtetett oldal hasznát is ő zsebelte be. Kremen az említett perrel párhuzamosan másik úton is próbálta visszaszerezni jogos tulajdonát: a regisztrátort kívánta felelősségre vonni mulasztással okozott vagyoni károkozás miatt. Kremen a domaint visszakapta, de a megítélt 65 millió $-os kértérítést a mai napig nem tudta érvényesíteni.
Tetszett a cikk? Megér egy lájkot?
Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel « vissza az előző oldalra
nyomtatás küldés
Domain eladási rekordok
sex.com
14,0 millió $
(2006. január)

business.com
7,5 millió $
(1999. november)

casino.com
5,5 millió $
(2003. október)

Korea.com
5,0 millió $
(2000. január)

AsSeenOnTV.com
5,0 millió $
(2000. január)

wine.com
>3,3 millió $
(1999. szeptember)

Forrás: domainfood.com
Keresés szakértőink válaszai között

Kérdezzen Ön is szakértőnktől!